Без електрозахранване в цялата страна са 13 населени места. От тях 11 населени места са в област Кюстендил – селата Червена ябълка, Сажденик, Савойски, Ломница, Църварица, Ветрен, Смоличано, Раково, Тишаново, Илия, Делян и 2 населени места в област Монтана – селата Копиловци и Главановци.
Аварийни екипи от електроразпределителните дружества работят по възстановяването на електрозахранването. С нарушен пътно-транспортен достъп са 2 населени места в страната – в община Кюстендил, село Савойски и махала „Терзийска” в село Вратца.

Спасителен екип от смолянската дирекция на МИС изтегли аварирал автомобил на пътя Неделино-Средец. Сигналът е получен на спешния телефон 112 към 04:00 тази сутрин.
През вчерашния ден спасителни екипи на Министерството на извънредните ситуации отстраняваха паднали дървета и прекършени от мокрия сняг клони по пътя между селата Буковлък и Върбица в област Плевен и в района бул. „Овча Купел” в София. Отстранени бяха надвиснали ламарини на обществени сгради, създаващи опасност за преминаващите граждани във Враца, Бургас, София, както и ледени висулки на жилищна сграда в Кюстендил. С техника на министерството – МТЛБ екип от пловдивската дирекция на МИС изтегли 15 тонен ТИР закъсал на пътя край село Царацово.

След сигнал за пропаднал пътен участък в района на село Лиляк екип от териториалната дирекция на МИС в Търговище е обозначила района със сигнална лента. Уведомен е и дежурният служител на Областно Пътно управление - Търговище. /БЛИЦ