Не исках така да стане. Аз искам да съм на мястото на моите загинали братовчеди. Ще искам прошка. Каквото мога ще направя, те са ми роднини. От село в друга държава няма да ходя. На село съм, като ме търсите, ще съм си вкъщи.

Това каза в Апелативния съд в Бургас 20-годишният Мустафа, който е бил зад волана на БМВ-то от зверската катастрофа на пътя Ябълчево-Айтос, при която загинаха две момчета, пише  burgasinfo.com.

Мустафа е обвинен в това, че по непредпазливост е причинил смъртта на двете момчета – Хюсеин и Реджеп, които са пътували на задната седалка, като и в причиняването на средна телесна повреда на трети младеж – Исмаил. Всички младежи са от айтоското село Чукарка.  
 
Апелативният съд в Бургас днес гледа мярката за неотклонение на Мустафа, след като той обжалва задържането си под стража. Адвокатът му Станко Кралев поиска домашен арест с електронно наблюдение.  
 
Според прокуратурата жалбата е неоснователна.

Според държавното обвинение Мустафа е работил във Франция и може да се укрие в чужбина или в страната, както и че ако е на свобода, може да управлява автомобил и да застраши живота и здравето на други хора. Той се мотивира с предишните пет нарушения на пътя на Мустафа М., сред които шофиране без придобита правоспособност и шофиране с превишена скорост. 
 
Към делото са приложени разпити на близки на загиналите момчета. Един от свидетелите е казал, че оттук нататък Мустафа ще му бъде син.  

Бургаският апелативен съд остави младия шофьор в ареста. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ