Повече от две години 37-годишна жена е в състояние на будна кома. През август 2006 година Катя ражда в болница Шейново. По време на раждането настъпва усложнение и се налага да се използва спинална упойка. Това уврежда до толкова Катя, че две години след това тя продължава да не знае, че има дете, не знае как се казва, нито на колко е години, разказа Нова телевизия.
Младата жена не може да се обслужва сама, не знае дали е гладна или жадна, не знае колко е часът, нито кой ден от седмицата е.
Преди да изпадне в това състояние Катя е имала всичко - две висши образования, съпруг и дете. Днес обаче тя не осъзнава, че е майка и съпруга. Анестезиологът отказа да коментира случая, защото в момента се води дознание. Не пое вината и смята, че не е допуснал грешка.
За Катя остава една надежда - лечение в Израел. Лекарите там не дават гаранции, но смятат, че след упорита рехабилитация тя може да стане независима, макар че никога няма да бъде същата. Лечението струва 1000 долара на ден. Семейството е събрало пари за един месец, а престоят трябва да е поне шест. /БЛИЦ