Смятате, че за да сте добър предприемач, трябва да сте безскрупулен работохолик? Това съвсем не е така. Истината е, че успехът в бизнеса идва при тези, които разпознават възможностите и успяват да се възползват от тях по най-добрия начин. Ето кои са 4-те качества, които предприемачите трябва да имат според Entrepreneur.
1. Мотивация

Предприемачите са напълно отдадени на своята работа. Те не чакат вдъхновение и насърчenие от своите колеги или мениджъри, за да си свършат работата и да постигнат целите си. Тяхната мотивация идва отвътре и не се подава на влиянието на външни фактори.

2. Оптимизъм

Когато започнете бизнес, лесно може да бъдете завладени от колебания и опасения, че той никога няма да потръгне. Предприемачите обаче не мислят по този начин. Те са оптимисти за бъдещето и винаги гледат напред. Имат прозрения, които споделят с другите. Техният екип разбира защо прави нещата, които прави, каква е крайната цел и каква е неговата роля по пътя към успеха.

3. Креативност

Предприемачите не мислят по същия начин като останалите хора. Бизнесите се градят върху велики идеи, а за целта имате нужда от креативност и творческо мислене, което ви отличава от останалите.

4. Кураж

Поемането на рискове е естествена част от започването на нов бизнес. Успешните предприемачи знаят, че то е от ключово значение за постигането на техните цели. Ако се страхувате да скочите в неизвестното, няма да стигнете далеч.
Източник: expert.bg