Бивш спецполицай от наркоотдела в ГДБОП бе осъден от Софийския военен съд на 5 г. затвор. Той бе признат за виновен в това, че е издал служебна информация на балканския наркобарон Драгомир Райкович, пише в. “24 часа”.
Разузнавачът ще лежи при първоначален общ режим, ако присъдата влезе в сила. Веселин Велинов издал информация с гриф “Поверително”, свързана с операция срещу българин и няколко чужденци замесени в производството на дрога.

Той е бил оправдан обаче по друго обвинение. Случаят нашумя в края на март т.г. покрай скандалите с наркобоса Будимир Куйович. Велинов отказа да говори за присъдата си, защитникът му Христо Георгиев също не коментира казуса. Делото е секретно и е гледано при закрити врати. Велинов е обвинен, че от 11 април до 29 май м.г. на три пъти е разгласил информация, която е държавна тайна.
Първия път се обадил по мобилния телефон на Райкович и му казал, че службите разработват мъж с прякор Селото, заподозрян в незаконен трафик на дрога.

При друг разговор съобщил, че се установява самоличността на иранец, известен с името на Мори. Към края на май м.г. пък обяснил на Райкович как да разпознае кога екип на МВР го следи и дали срещу него се прилагат специални разузнавателни средства. /БЛИЦ