Софийската районна прокуратура е внесла обвинителния акт срещу Красимир Горсов. За това, че е действал против законните интереси на дъщеря си Мануела, той може да получи до 5 г. затвор и глоба от 100 до 300 лв., съобщава в. "Сега".
Момичето изпадна в кома миналото лято при катастрофата, причинена от Максим Стависки. За лечението й бяха събрани около 270 хил. лв., но тв разследване през лятото показа как Горсов ги харчи за хазарт. Прокуратурата образува дело и откри, че бащата не може да докаже къде са потънали над 130 хил. лв. За тях той ще отговаря пред съда.
Сумите, отишли за клиниката в Израел, където се лекува Мануела, лесно могат да бъдат доказани, защото плащанията са ставали по банков път.
По време на разследването Горсов призна, че е играл хазарт с парите от сметките за лечението на дъщеря си и е губил. Разпитите на крупиета от казината, в които е ходил бащата, потвърждават това. Ако мъжът признае вината си и поиска съкратен процес, може да бъде осъден най-много на пробация, обясниха магистрати. /БЛИЦ