А1 вече предлага новия HONOR 8A, който притежава отлични характеристики на достъпна цена. Смартфонът може да се закупи в търговската мрежа на А1 за 6,99 лева на месец или за 109,99 лева в брой  с план А1 Unlimited 5XL.

Моделът се предлага и със специална стойка за кола, като цената в комплект с нея е 7,50 лева на месец или 119,99 лева в брой със същия абонаментен план.
 
HONOR 8A идва с 6.09-инчов дисплей с резолюция 1560 x 720 и с капковидно изрязване, което прави прореза за камерата едва забележим. Моделът може да се похвали и с режим за филтриране на синята светлина, сертифициран от TUV Rheinland, който намалява негативния ефект върху зрението при дълга употреба. 8A се предлага в два цвята – син и черен.


 
Смартфонът разполага с функция за лицево разпознаване, пръстов отпечатък, интелигента система за управление с жестове и изключително мощни говорители.
 
Основната камера на новия HONOR е 13 MP с широк отвор на блендата – f/1.8. Тя предлага снимане в HDR режим и включва ефекта „боке” за по-въздействащи кадри. Предната камера на устройството е 8 MP и разполага с режим „красиво лице”, при който екранът на HONOR 8A се превръща в светкавица.
 
HONOR 8A впечатлява с осемядрен 12-нанометров процесор и 3GB RAM, които осигуряват бърза и гладка работа на устройството. В момента само А1 предлага у нас HONOR 8A с памет за съхранение от 64 GB, които могат нараснат с още 256 GB с помощта на MicroSD карта. Моделът е оборудван с батерия с капацитет от 3020 mAh, който позволява продължителна работа дори при по-интензивна употреба.