Законът казва, че спешните случаи се приемат и преглеждат, не може да им се отказва медицинска помощ. Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатът по медицинско право Мария Петрова по повод починалото 3-годишно дете в София.


"Когато става дума за деца - те са с приоритет. Не приемам неща от сорта "леглото е запазено"", каза тя

"Този случай трябва да се отнесе към прокуратурата, да се изземе цялата документация от всички болници, в които е било, с изземане на рентгеновите снимки, докато не бъдат изгубени. Разследването трябва да е мащабно", каза още тя.

Петрова заяви, че лекарите оставят много въпросителни с коментарите си по случая и добави: "Те твърдят, че бебето не е регистрирано сутринта в болницата им, но всички знаем, че то може да е било там, да е имало нужда от помощ и да не е било прието в кабинета", отсече юристката. 

Според нея това е наистина фрапантен случай и станалото се е недопустимо. 

Втората нередност в думите на шефа на столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев” д-р Димитър Русинов, която Петрова засече е, че: "Не би трябвало да има доктор, който да преглежда пациент и да не знае, че е бил на преглед и в друга болница."

Тя конкретизира: "В случая как така знаят, че детето е било на преглед при личния лекар, но не и, че преди да посети тяхното лечебно заведение, е ходило в друго в Лозенец? Това са въпроси, които всеки трябва да зададе, запознавайки се със случая", отсече юристката. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!