Албена Денкова скъса менискус и разтегна две сухожилия по време на тренировка за телевизионното шоу на Русия „Ледена епоха”. До края на седмицата тя ще остане в Москва, но след това се прибира в София, където ще продължи лечението.
Според руските лекари има вариант да бъде избегната операция, но всичко зависи от първите дни на възстановяване. За нея сега се грижи любимият й Максим, който е всеотдаен и е до нея, като дори се налага да я пренася на ръце.

Президентът на БФК успоредно следи и организацията, която вече стартира около предстоящото в края на февруари световно за юноши и девойки в София.

„Радвам се, че ни гласуваха доверие и ще сме домакини отново. Миналата година федерацията бе на голям финансов пляс от това първенство. През следващите няколко години няма да имаме върхове постижения, ето защо спечелените средства ще се инвестират в подготовката на младите таланти, тъй като средствата от ДАМС ще бъдат крайно недостатъчни.”- сподели пред Гонг Албена Денкова.

Според нея имаме шанс за олимпийски квоти при танците, жените и спортните двойки. Естествено за медали във Ванкувър е абсурд да говорим, но е важно присъствието ни във фигурното пързаляне. Албена сподели още, че при мъжете залагаме на млад състезател, след като ветеранът Найден Боричев окончателно прекрати състезателна кариера. Спортната двойка тренира в Украйна, а при жените отново ще чакаме нещо от Соня Радева. Албена и Максим следят тренировките в Москва на Ина Демирева и Юрий Куракин.

„Максим им помага. Имат напредък, но трябва още много работа. Аз също ходя на тренировките им, когато не съм ангажирана с телевизионния проект.”- казва Албена за сестра си. /БЛИЦ