Международният анализатор Мартин Табаков използва социалните мрежи, за да изрази недоволството си от неспазването на мерките срещу корнавируса в България. 

Ето какво написа той във "Фейсбук": 

Днес използвах две таксита, като нито един от двамата шофьори не носеше маска. Аз не искам от тях да стоят с предпазни средства през (до) 12 часовите им смени, но, поне от кумува срама, да се наметват с предпазното средство докато са с клиент.

Но ако е вярно това, че маските пазят по-скоро другия, отколкото нас самите, защо коректните хора трябва да плащат цената за нечие безхаберие?

Този тип наши съграждани са напълно свободни да не вярват, че Covid-19 съществува, и че останалите, които мислим иначе, сме тъпи роби под каиша на пропагандата.

Аз същото вярвам в неща, в които те вероятно - не. Само че моята вяра няма да им лепне 38 градуса температура и сурова кашлица като на вулкан-асматик.

А колкото по-немърливи са едни граждани, толкова по-рестриктивна ще трябва да бъде държавата им. Ако сам не си сложиш хигиенистичния филтър овреме, то впоследствие държавата ще ти надене не само този, но и социално-икономически такъв.