Призовка е била връчена на Бенчо Бенчев в сряда. Това съобщи Румяна Арнаудова, говорител на Главния прокурор, цитирана от "Труд". Както БЛИЦ първо писа след няколко дни ще му бъде повдигнато обвинение, потвърдиха бургаските прокурори.

Обвинението ще бъде за това, че е укривал Митьо Очите в Истанбул за периода от 2- ри до 5- ти август, тази година. Обвинението предвижда лишаване от свобода до пет години.

Семейството на Бенчо Бенчев явно го скри от медиите. След информации, които останаха непотвърдени, че е в болница, в сряда той не отговаряше на мобилния си телефон. Бургаските болници не потвърдиха, че е приет в някоя от тях.

Според близки на зърнения бос, той се почувствал много зле след последните събития и семейството му е решило да спре да дава изявления по случая. Още в деня, в който го пуснаха от ареста, зърненият бос разказа своята версия за „Истанбулската история“- нощта на 3- ти август, когато той, Митьо Очите и Несрин Узун, бяха заловени в хотел „Рамада“ в Истанбул. Явно му е дошло вповече, след като във вторник съветниците от БСП Бургас входираха писмо в общинския съвет, според което Бенчо Бенчев не ги представлява в местния парламент, и като съветник, и като заместник председател, коментират в Бургас.

Червените съветници заявиха, че оставят на него да реши дали ще си подаде оставката или ще остане примерно като независим местен депутат, но внесоха писмо в местния парламент,че не ги представлява като общинар. Те коментираха още, че за пръв път групата на БСП в ОС е изправен пред такъв проблем- дали изобщо ще съществува като група.

Според правилника, за да има група, нужни са петима общински съветника, колкото са в момента. Ако Бенчев не си подаде оставката и остане в съвета, то следващия след него в листата на социалистите, няма да може да влезе и ще останат само четирима души.

Всички тези брожения са дошли в повече на Бенчев, коментират в Бургас. Бенчев е 95% инвалид, в момента е в много тежко състояние, обясни също във вторник бизнес партньорът му Несрин Узун. Много е вероятно той да не се е почувствал добре и да е потърсил спешна помощ, а после да са го стабилизирали и да си е у дома.

Синът му Георги Бенчев, който в момента движи бизнеса му- основно зърнените насаждения, които са хиляди засети декари в Карнобатско, вчера също не отговаряше на мобилния си телефон. Близък приятел на семейството, каза, че съпругата на Бенчо Бенчев- Мария, също не е добре и синът им буквално се разкъсвал между двамата- кого по- напред да стабилизира.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!