Изсипа се местният Холивуд на улицата и започна да брои от 1до 12, колкото са класовете, които са учили.

В далечното социалистическо училище учеха 11 класа и бяха по-знаещи и начетени от днешните. За какво сега учат една година повече, не е ясно. Може би да докажат, че са по-инфантилни от предишните ученици, но затова пък сексуално са далеч по- напреднали.

Девиците са с огромни деколтета и обезателната цепка, за да се вижда целият крак, развяват шифони и дантели. Младежите са с тесните като чорапогащи панталони.

Добре, че се появи един абитуриент с чувство за хумор: дойде на бала с хавлиен халат и джапанки, а косата му бе с модно опашле на кокче...И важната пура в ръка.. Добра „реплика” за баловете!!!

Хората наоколо спират да гледат, безплатно е.

-Скука, коментира стара абитуриентка, – едни и същи рокли всяка година, голи рамене, деколтета до пъпа, а след малко кючек по български...

-Тия деца са се направили на 30 годишни каки! – коментира дядо-естет.

Цигански оркестър пред Градската градина събира кой колкото даде и бъхти непонятни маанета...

На абитуриентите им е все тая какво се свири, важното е да се поддържа „горивото” за което отговарят кавалерите...

-В кой ресторант ще е купонът? Е, как! В култовия, БИАТ! Късметлии са, хем е в центъра, могат да пият до зори и пеша да си стигнат вкъщи.

Някой дава възторжения сигнал и хоровото броене от 1 до 12 започва с патос! Върхът! След малко пак! И още, трети път...няма край.

Публиката се разотива. Абитуриентите поне знаят да броят до 12 след 12 годишно обучение! Малко ли е?

Снимки: Булфото

Силвия РАДЕВА, БЛИЦ