Ловци от дружинката на с. Абланица „счупиха каръка“ на колегите си от гърменското село Горно Дряново, които от началото на сезона нямат нито едно точно попадение и бяха на път да го закрият с нула отстрелян дивеч.

Лидерът на авджиите в Г. Дряново Шукри спази и тази година традицията и покани като гости ловци от групата в Абланица, а те „върнаха жеста“ с първо точно попадение и повален 100-килограмов глиган, пише struma.bg.

Най-голямата заслуга за успешния излет бе на служителя към ЧЕЗ в с. Абланица Феим Садъков, който направи сефтето на новата си ловна карабина и „подари“ на колегите от Горно Дряново позабравени емоции от успешна гонка.

За благодарност и награда поканата към гостите е повторена и за последния засега ловен уикенд в края на тази седмица, с който зимният сезон приключва, ако не се удължи с министерска заповед заради африканската чума по свинете.

Ловците от Абланица с охота приели повторно гостуване заради обширните ловни полета над с. Ковачевица, перфектната организация на ръководителя на дружинката, който от 30 г. умело води авджиите в селото, не допуска крамоли и благодарение на задружния дух са сред малкото дружинки със собствена ловна вила.