Плевенският банкер Георги Цветанов е човекът, който се представя като "възмутения гражданин Петров" и подава сигнали срещу съветника на ДАНС Алексей Петров. Това твърди източник на "Уикенд", който досега не бил подвеждал изданието.
Според източника офицер Петров е атакуван от Цветанов по нареждане на бившия вътрешен министър Румен Петков.
В два  анонимни сигнала до парламентарната комисия по вътрешна сигурност и ред се твърдеше, че осветеният от Румен Петков секретен сътрудник на МВР е спечелил 3 млн. лева, а според закона като държавен служител е нямал право да върти бизнес. Сигналите бяха предадени в прокуратурата, а Алексей Петров оповести по този повод, че парите са спечелени от консултантска дейност доста преди той да постъпи на работа в ДАНС.
Георги Цветанов имал чисто личен мотив да атакува с анонимни сигнали Алексей Петров, тъй като в миналото днешният съветник на ДАНС го съдил за неуредени финансови отношения, разкрива източникът.
42-годишният Георги Цветанов нашумя през 2001 година, когато бомба избухна на терасата на къщата му в град Левски. Цветанов е бивш директор на плевенския клон на Първа частна банка и като такъв е разследван от местната прокуратура. Обвинението е, че е дал 5 млн. необезпечен кредит на бизнесмена Свилен Николов.
Впоследствие обвиненията срещу Цветанов са свалени и според мълвата това е станало със съдействието на Румен Петков. Двамата са близки приятели и именно бившият МВР шеф включи банкера в инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Георги Първанов за втори мандат.
Потърсен за коментар, Алексей Петров казал: "Не вярвам да е Цветанов, някой го топи".
От година насам Георги Цветанов е управител на плевенския клон на Инвестбанк и минава за един от хората от близкото обкръжение на Петя Славова и Румен Петков. /БЛИЦ