Точно два месеца след зверска катастрофа в село Кадиево, при която издъхнаха младежите Виктор Василев и Тодор Тодоров Бараков, извършителят Петър Маринашки е на свобода,  алармира бащата на загиналия Тодор – Тодор Бараков.

"От два месеца живея в емоционален ад. Най-тежкото е да загубиш дете, тази рана никога не се затваря! Постоянно образът му ми е пред очите, като обаче пред очите ми е и снимка на Петър Маринашки, в джакузи, в спа хотел, в дните след катастрофата!", споделя пред "Монитор" съкрушеният мъж.

По думите му той буквално всеки ден получавал обаждания от съседи на шофьора Петър Маринашки.

"Те ми казват, че той правил купони в дома си, с други момчета, като се събирали компании и се веселили.

Това е потресаващо и го споделям с вас, защото считам, че всеки трябва да има активна гражданска позиция и да се бори за справедливост, водачите на МПС, които причиняват смъртта на хиляди хора годишно по пътищата, да не се чувстват безнаказани, а да понесат строгостта на закона в пълния й обем!", е категоричен Бараков.

Той и други българи, които живеят в Париж, са изпратили отворено писмо до главния прокурор у нас, в което настояват да се осъществи надзор по делото срещу Петър Маринашки.

В писмото се припомня, че само ден след зверската катастрофа от 11 ноември 2020г., Петър Маринашки отново се е качил зад волана, въпреки че загиналите момчета още не са били погребани.

Чак след този скандал книжката на Петър била отнета. Извършителят бил задържан след катастрофата за 24 часа, след което бил пуснат под парична гаранция от 2000 лева.

Затова близките на загиналите момчета считат, че Петър Маринашки трябва да бъде закопчан и отведен в следствения арест.

В писмото си те питат и защо се бави вече втори месец експертизата на кръвта на шофьора, която трябва да покаже дали във фаталната вечер водачът е бил под въздействието на алкохол и някакви опиати.

Според информация от разследващите причина за жестоката катастрофа е несъобразената скорост.