Снимки на ограничителни табели на плаж „Перла“ в Приморско разбуниха духовете в социалните мрежи. Българският турист Спас Манев е останал изненадан от обозначенията и се обръща с гневен пост към министъра на туризма Николина Ангелкова, пише Флагман бг.


Има обаче реална причина достъпът до плажа да бъде ограничен и тя е съвсем адекватна.

Според договора за концесия и официалната схема на плаж „Перла“ заснетото пространство е т. нар. воден коридор за джетове, за сърфисти и други спортове, които изискват пространство на пясъка.

Всяка година тук се провежда и голямото събитие JETSKI шампионат. Налице е и табела, която показва цялостната схема на плажа, а върху нея е поставена легенда с всички разяснения – къде какво точно се намира на плаж „Перла“. 

Коридорите за джетове имат наематели, които сключват договор за ползване с концесионера на плажа и имат разрешение от водната администрация. Там концесионерът е длъжен да осигури безпрепятствен и безопасен достъп за спортистите.

От Министерството на туризма заявиха, че още утре от тяхна страна ще бъде извършена цялостна проверка.

„Има сложени големи табели на плажа, както и такива със схемата на плажа с отразените заети и свободни зони, при нас е 60%, което е дори повече от изискването по закон.

Но ако някой иска да си постави чадъра в зоната за джетове, това няма как да се случи категорично“, каза концесионерът на плаж „Перла“.

Факт е, че на българския туризъм не всичко му е наред, но пък и туристите се превърнахме в тотални хейтъри, които искат всичко и навсякъде да бъде безплатно, но ако могат, да посетят най-луксозните места, да не похарчат нито стотинка.  

Плажовете в Приморско са едни от най-красивите по Южното Черноморие, гледката е уникална, а морската вода – кристално чиста.

Само на няколко метра от посочената ивица не само, че можете да си поставите чадъри, да си донесете, каквото си пожелаете, но има и налични чисто нови безплатни чадъри за туристите.

Ето какво написа обаче във Фейсбук и Спас Манев, който вероятно е искал да постави хавлията и чадъра си точно под главния вход на резиденцията на Тато, а духът на диктатора да му прави вятър в жегата.

„Така, как ли да коментирам... Това е прекрасно местенце на нашето прекрасно Черноморие - северната част на плаж Беглик таш. Отиваме да се попечем... обаче не искаме да са настаняваме на платена зона. Откривам свободна такава и виждам табелчица гнусна...

Слагането на чадъри ЗАБРАНЕНО!!!!???!! Както се вижда от снимките, цялото място стои празно, а някой гнусен човекоподобен отпадък (Концесионер) навярно еякулира в гащите от кеф, как е наредил нещастниците, дето искат да плажуват безплатно....

И така цял един парцел от прекрасен плаж стои абсолютно празен. Много е подходящ за малки деца. Обаче, не, не може... Трябва да се гаврим с българските туристи, нали не са баш точно хора!

Някой, ако може да обясни как и защо се случва тази ГНУС! Може би баща му е носил пясъка, не знам.

НЕуважаема Ангелкова, бихте ли ми пояснили??? И да поздравите майка си!!!“

Това е указателната табела на плаж "Перла"
Легендата, която я разяснява
Снимки: Флагман бг