Попълнете търсена ключова дума или фраза

БАЗ и СЗБ: Политически фигури не са добре дошли на протеста на бранша

https://blitz.bg/obshtestvo/baz-i-szb-politicheski-figuri-ne-sa-dobre-doshli-na-protesta-na-bransha_news795585.html Blitz.bg

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха позиция

София, България 25 Ян. 2021, 09:47 679 прочита 0 коментара
От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха позиция по повод политизирането на протеста, чийто инициатори са те, във връзка с противоепидемичните мерки заради коронавируса. Ето какво се казва в него:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България декларират, че организираният от 12 часа на 27.01.2021 г. пред Министерски съвет протест е строго браншови с точни и ясни искания за нашия сектор!

Предварително обявяваме, че ние няма да позволим той да бъде яхнат политически, каквито опити вече се забелязват.
По тази причина се обръщаме към ръководствата на всички политически партии и техните лидери:

Уважаеми политици,
Убедени сме, че в нашия бранш има привърженици на всички вас и те са свободни да подкрепят провежданите от вас митинги. Но държим да подчертаем, че организираният от нас протест е икономически, строго браншови и не желаем политически фигури да присъстват на него!

Браншовите асоциации представляват икономическите интереси на своите членове. При подаване на заявление за членство, ние не ги питаме на коя партия са привърженици! Може да поддържат една или друга партия, но за нас това няма никакво значение. Всеки член на браншова организация има собствено мнение, което може да изразява свободно под всякаква законна форма и ние не можем и не искаме да въздействаме на това негово право!!!

Благодарни сме на всички, които изразиха подкрепа към нашия сектор и нашите служители. Ние обаче няма да позволим да станем част от предизборната кампания! Имаме свои искания и цели, за които се борим. Нямаме политически обвързаности и държим това да остане така.

Поради опасенията ни, че присъствието на политически фигури на нашия протест може да се разтълкува, като предизборна агитация, ви молим най-учтиво да се въздържите от участие в него. Както вие лично, така и ваши крайни привърженици, които не са част от нашия бранш.

Надяваме се, че интересът, който имате към сектора ни ще продължи и след 04.04.2021 г.
Благодарим за разбирането!

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам