Илиана Беновска откри предаването си в Канал 3 с остър политически коментар: 
Градската легенда разказва, че Нинова е използвала вратичката ,че позициите на ИБ на БСП могат да се приемат и огласяват с обикновено мнозинство, за да заклейми лидера на ПЕС Сергей Станишев, че е опасно близък с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


Другарката Нинова е събрала приближените си и те са гласували с по две ръце Станишев публично да бъде заклеймен: "Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик. Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна."

Не-Ниновите членове на ИБ не се били, дори, уведомени с sms за публичния линч над Станишев.
Днес, 7.7.2019-та, Борисов не с думи , а с конгрес на ГЕРБ отговори на Нинова държавник ли е той или не. Какво ли ново умотворение ще изфабрикува, сега, Нинова?

И, докато владетелката на БСП си търси „маршалския жезъл“ в раницата , с която ще опита да яхне и Бузлуджа, както яхна конгреса на БСП ,аз ще откликна на молбата й всеки да дари на БСП по 10 лева.

Моля, името ми да се запише като дарител на БСП в отчета пред Сметната палата. Нищо , че все още не съм откликнала на Нинова-та покана да стана член на БСП в „Оборище“- София. И , призовавам всеки, които симпатизира не на Нинова , а на левите социални идеи да дари на БСП по 10 лева.

Нека дадем още един шанс на любителката на гюбеци Нинова, преди да загуби и местните избори, да си опита силицата да се разбере „по мъжки“ с Борисов и да се убеди окончателно може ли да седне на неговото кресло на министър-председател.
Г-жо Нинова, колко членове на ИБ на БСП подписаха срещу  Станишев за оценката му, че Борисов е държавник?

Аз съм Беновска. И питам.