Четири месеца след като стартира, безплатният Градски вестник е пред фалит, пише вестник "Телеграф". Няколко дни живот оставали на изданието, след като главната му редакторка Димитрина Александрова уведомила подчинените си, че трябва да депозират предизвестия за напускане до 5 март.
Екипът на изданието, което дефирира под шапката на "Икономедиа" - т.е. в. "Капитал", били изненадани от това искане на ръководителката си. Под въпрос е и интернет сайтът gradski.bg, чрез който тръгна проектът. Потърсена за повече информация, главната редакторка отказала коментар, а издателят Иво Прокопиев е бил с изключен телефон.
Когато стартирала медията, журналистите били надъхани, че вестникът ще излиза поне 2 години и ще гони тираж 100 000 бройки. Издателите все пак обещали да изплатят по една заплата. Градски вестник тръгна на култовата дата 10 ноември 2008 година. "Това е проект, по който работим от 2 години и половина", хвалеше се Бисер Боев, генерален мениджър на пресгрупата. 
Формулата на безплатните вестници е те да се издържат изцяло от рекламодатели. Това обаче не се е случило с Градски вестник и той напуска състезанието с тръгналия преди него "19 минути". Говори се, че "Икономедиа" спира и безплатните списания, които бяха пуснати като бонус към "Дневник"./БЛИЦ