Страшният съд в Big Brother 4 дойде! Четири групи номинирани. Един съквартирант от зелената група си тръгва в понеделник. Зрителите решават кой да остане в къщата чрез положителен вот. Черна топка за седемнайсетия съквартирант Виолета. Тя ще бъде спасена от Страшения съд. Big Brother подарява кола на някой от зрителите.
Следващата седмица от понеделник до четвъртък всяка вечер по един съквартирант ще напуска къщата, завинаги! Понеделник започваме със зелената група. Кръговете на ада за съквартирантите започнаха още от днес. Чрез жребий съквартирантите ще бъдат разделени на 4 групи- червена, синя, жълта и зелена, всяка от по 4 човека.
Ето какви групи изтеглиха участниците:
Червени – Даниела; Таня; Владо; Мартин
Зелени – Цецо; Мила; Умберто; Жоро
Сини – Иван; Наталия; Иванина; Жени
Жълти – Камен; Константин; Тошко; Самие

Участниците във всяка група ще се конкурират за оставане в къщата, с другите трима от тяхната група. Хората от останалите групи няма да са им конкуренти. В понеделник номинирани за изгонване ще са съквартирантите от първата група, във вторник от втората и така до четвъртък, когато е ред на последната от групите.
Така всеки ден, участника от дадена група събрал най-малък зрителски вот ще напуска къщата завинаги.
В петък ще се проведат номинации и останалите в къщата съквартиранти, ще решат кого да изберат за изгонване в понеделник. Така само за една седмица 4-ма съквартиранти ще напуснат окончателно къщата, а следващият понеделник,още един.
Зрителите на Нова Телевизия ще имат възможност да спасят любимите си съквартиранти, чрез своя положителен вот. По този начин човекът от съответната четворка събрал най-малко одобрение от зрителите бива изгонен.
Гласувалите ще участват в томбола за спечелването на чисто нов автомобил, който Big Brother ще подари следващата седмица.
Тъй като съквартирантите са 17, тази вечер един от тях изтегли черна топка.
Това беше Виолета.Big Brother 4 беше добър и реши, че съдбата на Вили е, тя да бъде спасена от Страшния съд. /БЛИЦ