4-годишна битка за съдържанието на сейф с оръжие и пари след смърт в родопска фирма, бе решена от съда в Кърджали. Делото бе заведено от наследник на починалия управител на дружеството.

Синът на един от съдружниците си поиска парите, открити в кабинета на баща му, държани под ключ в метална каса повече от 4 години след като компанията била продадена, пише 24rodopi.com.

Управителят на дружеството, ситуирано в Кърджали, починал през 2015 година. Синът му работил във фирмата. Преди провеждане на Общото събрание на съдружниците, където младият мъж щял да поиска да наследи дяловете на баща си, той бил накаран от един от съдружниците да отвори сейфа на починалия в кабинета му.

В касата били открити лични документи на покойника, хиляди левове и евро, както и газов пистолет. Съдружничка Величка П. обаче прибрала парите с мотив, че те са на дружеството, а за наследника останали документите и оръжието.

Буквално дни по-късно компанията била продадена, три месеца по-късно пък съдружничката, взела парите, напуснала както дружеството, така и страната.

След сигнал от страна на сина на покойния управител започнало разследване, което установило, че хилядарките в сейфа не са били част от активите на фирмата. Всички средства влизали и излизали в отделна сметка и каса в счетоводството.

Повече от четири години по-късно, Окръжният съд в Кърджали осъди бившата съдружничка да възстанови присвоените средства на наследника на покойния управител. Според запознати обаче, жената от години била в Щатите.

Несъществуващото вече дружество било придобито по време на приватизацията. През годините то е генерирало едни от най-големите обороти в региона. След 2015-та година апетитите към активите на предприятието не секнали.