Паспортна служба към ОД на МВР откри „безсрочен влог“ на бившия депутат от Кюстендил в 4 последователни парламента Иво Атанасов. Така той коментира новата си лична карта, издадена му „безсрочно“, което е документалното свидетелство за навлизането на един човек в т.нар. „трета възраст”.

Въпреки неумолимия ход на времето Атанасов прие с намигане факта и пожеланията на приятелите си освен безсрочно да ползва картата си и дългосрочно, както го предполага и родословното му дърво.
В тази връзка той си спомни как 85-годишният му дядо Атанас заболял, а Атанасов го успокоил да не се притеснява, защото прадядо му Георги живял до 103 години. „Да, но той е бил 14 години в Атон” – опонирал го дядо му. – „И какво от това?” – не намерил връзката Иво. – „Там вода не пият!” – пояснил дядото.

"Човекът съжали, че извън детските години е имал период в живота си, в който е бил само на вода. Е, аз не съм имал такъв период, пък да видим“, разясни бившият депутат и придружи поста си с усмихнато емотиконче.

Пак във връзка с остаряването, той си спомни и че на този ден – 17 септември, но преди 22 г., се явил в радиото на първия в живота си предизборен диспут като кандидат на БСП. Опоненти в студиото му били депутатите във ВНС Стоян Ганев и д-р Петър Дертлиев, както и станалият доста известен по-късно д-р Панчо Панайотов от Дупница.

„Ваклото агънце на демокрацията Ганев се държа високомерно, а към Дертлиев – нагло. Каза му в ефир, че когато човек остарее, оглупява. А социалдемократът му отвърна, че когато младият глупак остарее, не става мъдрец, а стар глупак“, припомни Атанасов.