Криминално проявен дерибейства из Бяла Слатина, без да може да бъде озаптен от правораздавателните органи, оплака се Юлиян Димитров. Бизнесменът разказа за случващото се там и за тоталната липса на реакция от страна на полицията и прокуратурата, пише BulNews.

Майката на Димитров - Анелия Маринова, притежава на ул. „Струга“ в Бяла Слатина автоцентър, с прилежащи фитнес зала, кафене и автомивка. На 6 август, около 19 часа, Светлин Галинов нахлул с вуйчо си и дядо си в автоцентъра, където изпочупили стъклата на дограмата, а след това нападнали и фитнеса, където строшили огледала и уреди.

Пред сградата е бил паркиран личният му автомобил „Мерцедес S 350, Bluetec, на който нападателите счупили капака на багажника. Юлиян Димитров заяви, че във фитнеса имало около 1000 лева, които са изчезнали. По негови груби сметки щетите от вандалския акт са за над 10 000 лева.

Същите хора, начело със Светлин Галинов, са влизали и в жилището му, което се намира в близост до фитнес залата. Там агресорите също са чупили стъкла в присъствието на голямата му 11-годишна дъщеря. Криминално проявеният Светлин Галинов опитал дори да я удари с бухалка, но не успял да я уцели. След нападението детето било много изплашено и семейството едва успяло да я успокои.

Потърпевшият Юлиян Димитров разказа, че Светлин Галинов е криминално проявен, с множество образувани срещу него дела. Лицето има условна присъда и много криминални прояви, но явно съответните органи са безсилни пред неговата наглост. Същият е с отнета от шофьорска книжка, но въпреки това лети по улиците на Бяла Слатина със своя скъпарски „Мерцедес“ CLS.

Хората в града се притесняват от наглото поведение на пътя на Галинов и се питат кога ли ще блъсне човек заради бясното си каране.

Пострадалият бизнесмен сподели, че сред хората от Бяла Слатина се говори от много време, че Светлин се занимава с наркотици, с които зарибява децата в местните училища.

В обществото вече се надига негодувание от дерибейството на Светлин Галинов из града и от странното нежелание на властите да го озаптят.

Юлиян Димитров публично задава въпроса дали местните полиция и прокуратура най-после ще се събудят и ще приложат цялата строгост на закона спрямо бандита или ще се наложи да пусне сигнал до главния прокурор, за да се решат проблемите.

Бизнесменът е убеден, че Иван Гешев може да успокои Бяла Слатина за броени минути, но трябва ли да бъде занимаван с някакъв криминално проявен, като това могат да свършат местните органи, които са създадени от държавата да защитават гражданите.