Стотици се стекоха пред храма "Света София" днес в 11:00 ч., за да изпратят Христо Сираков в последния му земен път. Бизнесменът си отиде без време, едва на 64 години, след като бе повален от тежък инсулт и не успя да се пребори за живота си.

Преди това той претърпя операция, при която му е била извършена процедура за разширяване на кръвоносните съдове. Българският Хю Хефнър бе настанен в интензивно отделение в тежко състояние.

Да го изпратят дойдоха близките и децата му, както и десетки роднини и приятели, които нямаше как да скрият огромната си мъка.

Сред тях бяха и Михаела Тодорова и Жанета Осипова. Колежката им Анна-Мария Чернева. 

Край ковчега покрусени от загубата на своя баща бяха и трите деца на Сираков - дъщеря му от Башлиева - Анна-Мария, доведената й сeстра Денница и синът му от Ирен Онтева - Кристиян.

"С всеопростителна усмивка приключи един живот, посветен на любовта и красотата, споменът за който ще ни топли до края на дните ни. Христо ще остане завинаги в сърцата ни с бистрия си ум, добротата и невероятната харизма, с която създаваше на всички около себе си  един красив, вълнуващ и вдъхновен живот!

Искрено ви молим да уважите скръбта на семейството му и близките ми. Светъл път, Христо!", гласи официалното съобщение, разпространено из медиите от пиарката на бизнесмена Мила Христова.
 Снимки и видео: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Агенция БЛИЦ изказва съболезнования на близките и роднините на Христо Сираков!