30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна от летище „Бориспол“ в столицата на Украйна.

Инка Филева трябвало да пътува тази неделя при приятеля си в Испания. Чекирала се за полета на Ryanair в 7.10 от Станстед за Валенсия, но по някакво чудо минала през всички контроли, за да се качи в неправилния самолет.


Оказало се, че 30-годишната пътничка е минала през неправилен изход на летището. Вместо на 44 се явила на 54, а никой от персонала на авиокомпанията не забелязал, че бордната й карта е за съвсем друг полет.

„Провериха ми билета, дори питах някого в самолета в колко часа ще пристигна във Валенсия, казаха ми след два часа и 15 минути.“ – разказва жената. Тъй като в Лондон Инка работи като барманка била сънена и веднага като се качила в самолета заспала. И така проспала маршрута, макар и да била будна резултатът щял да бъде същият.

Ориентирала се едва когато кацнала далече в източния край на Европа. Нито знаците, нито полицаите изглеждали като испанските. „Толкова се изплаших, когато полицията се приближи, никой не говореше английски, а все искаха паспорта ми.“, обяснява пътничката. За късмет била тръгнала с личната си карта, но в чантата носела и задграничен паспорт, така че просто й ударили печат и я пуснали навън.

„Каква мисия! Тръгнах за Валенсия, стигнах до Киев. Някой да си е бъркал полета и да е напускал ЕС без да знае?“ – с чувство за хумор въпреки перипетиите коментира в профила си в социалната мрежа Инка.
Неволите ѝ обаче не свършват тук. Оказва се, че девойката има проблем и с багажа си, обяснява тя в друг пост.

 

Въпреки проблемите нейните приятели, нейните приятели в социалната мрежа също се шегуват със ситуацията.