Гласувах за тези, които ще продължат да правят от "Младост" до "Тракия", Южната дъга така, както я направихме, Западната тангента, Северната дъга. Това заяви Бойко Борисов в двора на 78-о училище в Банкя, след като гласува на местните избори.

"Гласувах за тези, които решиха кризата с боклука и направиха най-добрия завод в Европа, които построиха метрото, направиха парковете, построиха фонтаните, направиха булевардите – за тези гласувам аз. Всичко останало сме го гледали преди 10 години", добави той.

Запитан дали ще има избирателна активност, Борисов каза: "Не мога аз да кажа, това не е въпрос към мен. Надявам се да има, хората сами решават съдбата си. Днес е много хубав празник".


Помолен да коментира думите на Радев, че той му е прехвърлил отговорността, премиерът заяви: "Върховенство на закона трябва да го спазваш, да даваш личен пример. Не е ли агитция това? Като говориш, като изричаш неистини, така подвеждаш избирателя – нарушение".

"Тук има ли съдебни репортери? Когато променяхме законите, ВСС беше 24 души избирани. От тях 11 са от парламентарната квота, от тях само 3 са от ГЕРБ, другите 3 от БСП, 2 от ДПС. Демек 2-те партии, гласували за Радев, имат 5 гласа. Ние имаме 3 от 24. Когато говориш неистини, подвеждаш избирателите", уточни Борисов."Той агитира за нашите опоненти. Той прехвърли много тънко езуитски както обикновено към мен в изборния ден. Вие, ако не ме питате, нямаше и да го коментирам. Въобще не искам в днешния хубав слънчев ден да мисля какво е в главата на Радев. Просто да не казва в изборния ден и да не агитира за БСП и ДПС", добави премиерът.

"Агитират, агитират, после викат върховенство на закона. Някой го натискал - ами да каже кой го натиска. Натиск има, да каже от кого е - от мен не е със сигурност, защото нямам достъп до него", каза още Борисов.

"Желая ви хубав ден, не се занимавайте с такива глупости и такива изказвания! Завист се казва...това е думата", каза той и напусна двора на училището. 

Видео: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ