Имот, дарен на БОК и намиращ се в най-скъпата част на София, е обявен за продан - алармира централата с 5-те кръга чрез официалния си сайт. Къщата на ул. "Марин Дринов" №19 е оценявана на 2,2 млн. евро и в нея сега се помещава "Он клиник".
Скандалната според БОК сделка е станала с подписа на бившия председател Иван Славков. На 1 март 2000 г. пред нотариус Анадолиев с кантора на ул. "Славянска" в столицата Батето дарява имота на Асоциацията на българските олимпийски клубове (АБОК), представлявана от тогавашния генерален секретар на БОК Белчо Иванов. АБОК, която продължава да е член на БОК, е регистрирана няколко месеца по-рано, на 30 декември 1999 г. в Благоевград. Адресът съвпада с частния дом на другия приближен човек на Славков - Васил Жечев, оглавявал футболните рефери до свалянето на Батето от власт в БФС (октомври 2005-а).
Имотът е купен от БОК на 23 ноември 1959 г. от тогавашния му председател ген. Владимир Стойчев. Продавач е швейцарската легация в България. Сегашното ръководство на БОК е поставено в заварено положение с изтекли срокове за реакция.
БОК е осъдил АБОК за невърнат заем и има съдебно решение за запор на спорния имот. Въпреки това той е обявен за продан в Интернет на цена от 5000 евро за квадратен метър. /БЛИЦ