Премиерът Бойко Борисов посети болница "Пирогов". Медиците го запознаха с най-новите придобивки и иновации в лечебното заведение.


Директорът на болницата проф. Асен Балтов показа новия ядреномагнитен резонанс, който е закупен.


"В "Пирогов" нямаше ядреномагнитен резонанс. Имаше един, който беше под наем 15 г.", каза той. 

Запитан от премиера дали се засягат белите дробове на хора, преболедували коронавируса, медик му отговори, че има поражения на органа. "Когато е правен контролен скенер, досега не е имало случай изцяло да е изчистен", уточни експертът. 

"Добре е това да се знае. Като казваме оздравели, хората много се успокояват. Те тези поражения не ги знаят. Много разчитаме на вас, защото науката трябва да ни води какво да правим след това", добави Борисов, а експертът му отвърна, че на скенер се вижда всичко. 

Проф. Балтов запита премиера как са краката му, тъй като Борисов преди години имаше проблеми. "Добре са краката, но като не спортувам, не е добре", заяви премиерът.

На излизане една от лекарките, стояща на прозореца, се заговори с премиера и му благодари за всичко. Той от своя страна й отвърна: "Аз ви благодаря на вас и вижте колко ви се радват хората". Борисов я попита дали всичко е наред и си имат облекла и след това добави: "Сега съм казал да ви направят и летни престилки".


Директорът на болницата показа, че е сменен покрива на детската клиника, на клиниката по урология, като в момента се прави и външната облицовка. 

Излизайки от лечебното заведение, Борисов заяви: "Преди беше срамота, когато дойде човек в "Пирогов".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!