Всички основни булеварди и улици, както е по план, са изчистени до асфалт. Предстои влизането на снегопочистващите машини и в кварталните улици, заяви столичният кмет Бойко Борисов.
От сутринта цялата налична техника за почистване на снега е в действие. Борисов обясни, че първо са били опесъчени мостовете и основните трасета.

"В момента шест аварийни групи режат клони, които пречат на кабелите на тролеите. Всички булеварди и улици, както е по план, са изчистени до асфалт. До два часа ще бъде изкарана и кишата от тях", посочи столичният кмет.

„Този път не броя снегорините, а лично районните кметове ми дават по колко улици за изчистени на всеки кръгъл час", каза още Борисов. На концесионера е възложено до следобяд, когато се очаква рязко застудяване, да опесъчи всички спирки на градския транспорт.
"Тъй като се очакват температури от минус 10 градуса утре сутрин, през нощта ще опесъчаваме, за да няма заледяване", поясни Борисов.
Кметът призова собствениците на магазини и офиси, които имат ангажименти към тротоарите, да ги почистят.

Междувременно много столичани се оплакват, че градският транспорт се чака с часове, а кишата буквално прави улиците непроходими. Много от софиянци след дълго чакане по спирките прибягват до услугите на таксиметровите шофьори. 

В София днес са станали 135 леки пътни произшествия и 2 тежки катастрофи. Ранени са двама, които са откарани в болница, съобщиха от полицията.  /БЛИЦ