Премиерът Бойко Борисов е на посещение в "Пирогов". Той е заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов, а шефът на здравното заведение проф. Асен Балтов ги запозна с ремонтите, които са предприети.

Вие тук имате традиции и по другите отделения рисувате, коментира Борисов, докато разглеждаше обновения детски сектор.

Показаха на премиера и стаята за деца инвалиди. Балтов пък поясни, че преди това е било стаята за аптеката. 720 000 лева са били усвоени. Имат и детска млечна кухня.

"Факт е, че вече има детско отделение. То може да поеме 10 хил. деца. Навсякъде има кислород, УВ лампи", обясни проф. Балтов.

"Дано все така е празно", коментира Борисов.

Проф. Балтов поясни, че от спешното има топла връзка за педиатрията и детското спешно отделение. Именно там са операционните и всички е събрано на едно.

Здравният министър отчете каква е ситуацията с ваксините. Както БЛИЦ писа тази сутрин пристигна нова доставка от АстраЗенека, а утре от Пфайзер.

Възстановете зелените коридори, където е възможно. Тези от Пфайзер ги пазете за СИК-овете и РИК-овете", разпореди премиерът.

Там, където чакат, ги пуснете хората, в средата на месеца ще има още доставки, заяви още той.

"Защо не го направиха това преди. Няма да си признаят виновните, но поне нашта съвест е чиста", коментира още министър-председателят обновеното отделение.

"Как са управлявали тези нашите опоненти. С каква логика са дали паркинга на "Пирогов" на частно", запита още той.


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!