Бойко Борисов посети Айтос, за да види една от най-големите гордости на града – парк „Славеева река“. Лесопаркът бе обновен напълно със средства, осигурени от правителството на ГЕРБ, и се превърна в зелената перла на Бургаска област.

Бившият премиер бе придружен от кмета на Айтос Васил Едрев, кмета на Бургас и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Димитър Николов, областния координатор на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев, депутатите Жечо Станков и Галя Желязкова, председателя на Общинския съвет в Айтос Красимир Енчев, общински съветници и симпатизанти.

Борисов направи кратка обиколка из алеите на парка, а Васил Едрев го запозна подробно с реализирания за 1,6 млн. лв. проект. Обновени са зелените площи, изградени са чисто нови детски и спортни площадки по всички стандарти.


Алеите са асфалтирани, възстановена и пикник зоната, която през почивните дни се използва не само от айтозлии, но от гости от цялата област. В това се увери и Борисов, който по време на кратката си разходка срещна семейство от Равда.

Васил Едрев показа и пространството в парка, където всяка година се провежда превърналия се в традиция фестивал „Славееви нощи“. Кметът обясни на Борисов, че пред поляната пред откритата сцена е най-чистият въздух, който лекува всички белодробни заболявания. 

„По-чист от Банкя ли?!“, отговори бившият премиер и се пошегува: „От Банкя по-чисто няма и от Витоша по-високо нЕма, шопска му работа“. 

Пътувайки към „Славеева река“, Борисов е забелязал и друг ремонт, който се извършва в Айтос – на градската градина. 

„Реконструкцията отново се извършва с постановление на Министерския съвет. Отпуснатите средства са 1,35 млн. лв. След около месец тя ще бъде открита. Когато Вие откривахте спортната зала, те изявиха желание за този ремонт. Съвсем скоро Айтос ще има още едно прекрасно място за отдих“, похвали се Васил Едрев на Борисов.

Друг проект, с който администрацията се гордее, е изграждането на нова детска градина. Докато в други общини в страната умуват как да се справят с проблема с недостига на места по забавачниците, Айтос не губи време.

През 2020 г. Общината спечели средства за строителството на нова градина на мястото на призрачното бившо детско отделение. Няколко месеца по-късно старата сграда е съборена, скоро започва и същинската част на строителството.

По изчисления на кмета и според уверението на строителя детската градина, която ще приюти 120 малчугани, ще е готова през пролетта на следващата година.

Борисов не пропусна да пита и за пречиствателната станция на Айтос - най-мащабния проект на Общината от началото на демокрацията, стойността му е 19 млн. лв. Официалното откриване на реализирания обект бе през лятото на 2020 г. С модерната пречиствателна станция Айтос вече отговаря на едно от условията за привличане на инвеститори, особено щом се отнася до развитие на туризъм и отрасли от леката промишленост. 

Васил Едрев днес показа на бившия премиер, че средствата, отпуснати от неговото правителство за Айтос, отиват по предназначение. Всяка стотинка е вложена в проекти, които подобряват живота в града и го правят по-привлекателно място за живеене, особено за младите семейства.