Винаги съм казвал, че ЕС и Европа са най-доброто място за живеене. Винаги съм казвал и, че бавно и трудно се организираме, защото съюзът е така организиран. Винаги по-бавно от тези държави, които имат вертикално управление от Щатите, Русия, Турсия, това коментира премиерът Бойсо Борисов срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Ето какво заяви още той:


От кризата ще излезем по-бързо от други държави като съюз. Защото вече много хора са концентрирани в една точка. 

Да, разбира се, още си чакаме единия милион тестове, няма ги. Всеки го е страх да похарчи парите, след това някой прокурор по Европа да пита защо. 

Цели хотели, цели области, градове живеят от Туризъм. Много ни се иска да отворим, но ден за ден. Ако имаше протокол, който да следваме, ще го следваме. 

В Гърция, които са под нас като брой заболявания, не се излиза от къщи, църквите ги отвориха вчера, но само за частни посещения. Представяте ли си да ви бяхме забранили да излизате от къщи и с смс да съобщават, ме излизат. Нека се пазим един друг, това е само спасението да живеем що годе нормално.

Много е вредно това като излезе някой и каже - няма проблем, какъв е този вирус. Добре, не ни вярвайте на нас, пуснете си кадри от Истанбул, Москва, САЩ.

Навсякъде е по-лошо. Днес на Витошка гледах кадрите и казвах - това, ако е карантина...

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!