Не знам как българите считат, че е редно с генерално пълномощно да се управлява. С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, но, ако тя е премиер, за всяко нещо ще ходи да пита Трифонов ли?! Как ще стане? Това е голям страх.

Това заяви на среща с министри от кабинета премиерът в оставка Бойко Борисов относно предложението на ИТН за премиер в лицето на шампионката по шах.


Благодаря на Тошко Йорданов за сърдечните извинения вчера към Росица, изтъкна той и добави: "Странно е, когато говориш безнаказано и СЕМ не те спира, в същото време да продължиш по този начин вече като управляващ и носещ отговорност".

"Според мен партията, която управлява трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни, защо със 165 мандата не може да управлява. Да си покаже министрите. Ние им предложихме мажоритарния вот.

Какво ще се случи следващите месеци, отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого", заяви премиерът Бойко Борисов.

Никой не ги кара да бягат - страхливец е този, който със сто шейсет и пет депутата казва, че не му достигат... Трябва да носиш цялата отговорност. С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова - тя за всичко ще пита какво да се прави..., коментира Борисов.

"Интересно ми беше да видя техните експерти, така както ние ги показахме. Сега ние трябва да си говорим само за шах. Малко са специалистите със знания в тази област, в която несъмнено Стефанова е много силна", добави той.

"Ние ще търсим абсолютно мнозинство. Освен всичко това ще кажем къде ще отидат парите, а в това е в директна помощ за бизнес, подкрепа за водородната и газовата инфраструктура, наука и иновации, подкрепа за домакинствата, искащи соларни батерии, инвестиции в образованието - това което правихме 4 г. и ЕК го толерира", каза Борисов.

Той изтъкна, че ще се инвестира и в енергийната ефективност на жилищата, не само на големите блокове а и на малките къщи. "Разбира се и в железниците, които се очертават като най-екологичния транспорт. Неслучайно преди дни пуснахме метрото и до Горна баня", добави Борисов.

Сигурно ни слушат малко хора, каза премиерът в оставка. "Ние нямаме претенции да говорим от името на народа всеки ден, макар че имаме най-много гласове на изборите", добави той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!