Брутална жестокост спрямо животно посред бял ден взриви мрежата. Кадри, запечатали престъпното деяние, се появиха във фейсбук групата „Надежда/Свобода/Толстой/Връбница/Триъгълника/Обеля - моят квартал”.

На видео, заснето от охранителни камери на търговски обект, се вижда как поклащайки се, мъж минава покрай бездомно куче, вади голям нож и го намушква в областта на хълбока."Пълен бо*лук мина и наръга кучето което лежеше и не правеше нищо ИЗРОД!!!", гласи текстът към клипчето. 

Следва да се отбележи, че животинката си лежи кротко на улицата и не застрашава нито един от минувачите. От кадрите се вижда, че ножът, който след това мъжът отново прибира в джоба си, е с доста дълго острие. 

Действието се развива малко след 8 часа тази сутрин в столичния квартал „Надежда” 4, на ул. „Христо Силянов”, в района на пазара на цветята.

„Защо се раждат такива изроди, просто не знам..”, „Боклук долен мръсен. Требе да се намери и да се смаже тая гад долнаа”,
Време е за закон за защита на животните от насилие", "Този изверг утре може и невинен човек да убие, без да се замисли", са само част от коментарите, които заваляха под поста.

От друг коментар пък става ясно, че нападателят вече е "намерен/установен и ще му бъде потърсена съдебна отговорност. Кучето е стабилно засега. Скоро ще му окажат ветеринарна помощ".