Сриналата се до нивото на кабеларка bTV направи поредната си издънка тази сутрин.

Пишман телевизията, която има самочувствието на една от най-популярните у нас, не успя да излъчи сутрешния брифинг в Министерски съвет, на който доц. Димо Димов изнесе най-новите данни за разпространението на коронавируса у нас. 

В началото на новините, които започват в 08:00 ч. bTV се опита да пусне сигнал. Картина имаше, но звук не. 
 
След това водещият Денислав Борисов се оправда, като заяви, че е станал технически проблем. Какъв точно не беше обяснено.

В актуален коментар за случилото се "Монитор" посочва, че bTV си измисли технически причини за да заглуши брифинга на Националния оперативен щаба за коронавируса и така първи да излъчи писанията на обвиняемия хазартен бос Васил Божков във фейсбук. Телевизията, която все повече слиза на нивото на кабеларка е част от мейнстрийма на подсъдимия разградски бизнесмен Иво Прокопиев. 

Докато основният информационен поток в страната е насочил вниманието си към проблените с COVID-19 и отразява брифинга на Националния оперативен щаб, и успява да пробута интересите на хазартния бос Божков през национален ефир. Любимата медия на подсъдимите бизнесмени bTV, която е на пряко подчинение на Прокопиев постоянно следи и излъчва изявите на укриващия се в ОАЕ Божков. Миналия петък там бе излъчено и интервю по телефона с хазартния бос, припомня "Монитор".