От "телевизия на всички гледни точки", bTV се превърна в пробита фуния, която ретранслира позициите на обвинени в тежки престъпления лица. 

От обективната, някога, телевизия, сега е останал само далечен спомен. Един през друг в ефира на bTV гостуват гласовете на банкера - беглец Цветан Василев, обвиненият в 11 тежки престъпления Васил Божков, драгалевския ментор Иван Костов и отломките от кръга "Агнешки главички".Началото бе поставено от Светослав Иванов, който даде трибуна на мустакатия аферист Цветан Василев. Последваха множество задушевни разговори с фараона, който опустоши КТБ и отвори дупка в бюджета, възлизаща на над 5 млрд. лева.

Сякаш това не бе  достатъчно и bTV предостави ефира си на злощастното приватизаторско семейство Баневи и проводник на защитната теза на Миню Стайков.През последните месеци bTV охотно дава думата на Васил Божков, който, според НАП, не е внесъл над 700 млн. лева в държавната хазна. 

След неговите твърдения, bTV не спира да атакува премиера Борисов, главния прокурор Гешев и финансовия министър Горанов.

Тримата са превърнати в медийни мишени не само на Божков, но и на bTV.

Зрителите, обаче, няма как да бъдат излъгани от евтините манипулации.