Днес обективната някога BTV се саморазобличи и се превърна във Васил Божков TV. Само преди няколко дни рейтинговата в близкото минало телевизия се превърна в трибуна на обвинения в 11 тежки престъпления Васил Божков. Угодните въпроси на Хекимян дадоха възможност на избягалия в ОАЕ бизнесмен да се нахвърли върху премиера, главния прокурор и финансовия министър и да ги превърне в мишени.

Преди минути сриналата се до нивото на кабеларка медия уж изненадващо се свърза по телефона със съучастника на Васил Божков - Георги Попов, който е номинален собственик на Левски. BTV явно смята телевизионната си аудитория за идиоти, след като представя участието на Попов като "изненадващо".

Изненадващо е само слугинското поведение на телевизията, която преди години излъчваше човешки репортажи и представяше всички гледни точки. Днес гледната точка на BTV съвпада напълно с тезите на олигарсите. Няма как да си обясним по друг начин щедрото ефирно време, което "медията" отделя и на друг беглец Цветан Василев и адвокатите му от "ДАЙ България".

Преди няколко дни Цветомир Найденов хвърли бомбата с разкритието, че Божков е водил кохорта от 50 души на луксозните курорти около Лазурния бряг, Сардиния и Миконос, както и че си е имал дни за мъже и жени. Нищо чудно да се окаже, че босът на BTV Флориан Скала е бил един от гуляйджийте в дните за първите.

Откакто Скала се настани на шефското кресло в BTV публицистиката на телевизията е заприличала на рупор не само на олигарсите, но и на ментора от Драгалевци Иван Костов, а приказките им са озвучавани от хор "Агнешки главички" под овчедушните погледи на Светльо Иванов и Цецка Ризова.