Всички входове и изходи на Бургас и Варна бяха завардени цял ден от униформени. Ченгетата проверяваха всички влизащи и излизащи автомобили. Взети бяха извънредни мерки, за да не може нито един автомобил да се промъкне през блокадата, колите на бегълците спираха с метални шипове, съобщава "Стандарт".
Акцията започна рано сутринта едновременно в двата града. По няколко поста вардеха подстъпите към Черноморието. . Пътните платна до всеки пропускателен пункт в Бургас бяха изолирани с метални шипове, които да спрат евентуални бегълци. Заради акцията движението от Варна в посока Златни пясъци, Шумен, Добрич и Бургас бе почти блокирано, съобщиха очевидци на екшъна. Постове имаше в кварталите "Виница", "Владиславово" и "Аспарухово".
От местните полицейски дирекции отказаха да съобщят целта на блокадите. Уклончивите обяснения бяха от хайка за крадени коли до издирвани лица.
Според осведомени обаче ДАНС е погнал наркопазара в цялата страна. Спецченгетата запланували редица операции по разбиването на наркобанди, научи "Стандарт". Такава е била направена в събота съвместно с ДАНС и прокуратурата в София, Монтана и Видин.
Заловена е банда, която внасяла и разпространявала суровина за амфетамини. Иззетото количество е на стойност 300 хиляди евро. Задържани са трима мъже с инициали Р.М., Б.П. и М.К в следствения арест. В жилището на единия са открити и фалшиви долари.
Малко след това на 1 март в Турция е закопчан и четвъртият от групата. Той е осъществявал връзката на арестуваните с продавачите на суровината. Бандата е под стража. Според разследващи сега бил най-удачният момент за подобни акции, тъй като в момента имало преразпределение на наркопазара. Точно за това сега ще има поредица операции по задържането на хора, свързани с разпространението на дрога.
/БЛИЦ