Бургаският жк "Меден рудник" вече може да си отдъхне. Един от най-оборотните дилъри в комплекса отива за дълго време в пандиза. Става дума за 31-годишния Росен Вълчев, познат в наркосредите като Джанго, предаде "Флагман".  

Окръжният съд в Бургас му наложи 4 години „Лишаване от свобода“ и глоба в размер на 30 000 (тридесет хиляди) лева за производство и разпространение на наркотични вещества.

Магистратите признаха за виновен пласьора за това, че на 10.06.2020 г., в апартамента му в блок 71 в жк „Меден рудник“, са намерени няколко пликчета с метамфетамин, подготвени за пазара, с  общо нетно тегло 5,067 гр. на стойност 126,67 лв. и 3,4 - метилендиоксиметамфетамин /MDMA/ с тегло 0,631 гр. на стойност 25,24 лв.  

За това деяние Джанго е осъден на три години „Лишаване от свобода“ и глоба е размер на 10 000 (десет хиляди) лева.

Криминалното досие на Росен Вълчев е доста богато. Той е признат  за виновен и в това, че в апартамента си е готвел дрогата, като за целта се е оборудвал с прекурсори, материали и съоръжения, за производство на пико.  За двете престъпления Джанго ще търка наровете в затвора през следващите 4 години. 

Освен това дилърът ще трябва да изтърпи и предходна присъда от друго дело, където е бил осъден на още осем месеца „Лишаване от свобода“ и глоба в размер на 2 000 (две хиляди) лева.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да се обжалва или протестира в петнадесетдневен срок.

Припомняме още, че през март т.г., при полицейска акция Джанго бе спипан в компанията на друга известна фигура - 32-годишния Красимир Кралев - Краля и тяхна обща приятелка - 26-годишната Вероника С., известна като Венка.

Тримата си спретвали поредната доза от метамфетамин, бъркали химичните вещества и подготвяли пратки за пазара на пико.