МВР погна барети и служители от звената за задържане. В момента текат масирани проверки дали някой от маскираните не е участвал в похищението на бизнесмена Киро Киров, пише в. “Телеграф”. Проследявани са телефоните на ченгетата, някои от тях дори са разпитани. Всички обаче си изкарали алиби за времето на отвличането. Вече трети ден няма и следа от собственика на холдинга “Киров” АД.
Проверките започнали още при похищението на футболния бос Ангел Бончев и продължили при последвалите отвличания на бившия митничар Георги Георгиев-Пурата и роднината на Фатик и шеф на автокъща “Капитолия” Салех Асил.


Бандата, отвлякла Ангел Бончев, е същата, похитила и Киро Киров. Полицаите работят и по тази версия, защото намерили поне пет важни прилики между двата случая, съобщава пък "Стандарт". Една от тях е, че и двамата са издебнати и отвлечени от колите си малко преди да се приберат у дома. До момента няма данни за поискан откуп.

Работи се по няколко версии за изчезването на Киро Киров, като една от тях е наистина отвличане, заяви и прокурор Пламен Панайотов. Засега обаче няма ясни доказателства за нито една от тези възможности и няма как да се правят категорични изводи, подчерта той.

Проверява се и дали Киров е в чужбина, както твърди неговият син. Прокурорът не пожела да коментира и дали в средата на миналата седмица е имало опит да бъде похитен вносителят на BOSH Киро Киров.

Работи се и по вероятността да става дума за инсценировка на отвличане заради огромни дългове на бизнесмена. Всички версии на този етап са достоверни и се работи по тях, потвърди и зам.-шефът на столичната дирекция на полицията Стоян Велчев. Ако обаче зад случаите на отвличания на богати хора се окаже, че стоят бивши полицаи, тогава независимо, че са ни били колеги, ще действаме безкомпромисно, подчерта Велчев. Той се обяви за законодателни промени и "жестоки" наказания за похитители.

Възможно е близките на бизнесмена Киро Киров да твърдят, че е в чужбина, защото са получили такива указания от похитителите, коментира пък криминалният психолог Росен Йорданов. /БЛИЦ