Чичото на прегазеното дете от Търнак – Слави Пешев, предупреди, че състоянието на Сара отново се е влошило, пише "Конкурент". 

„Вчера бяхме в плевенската болница. Лекарите ни предупредиха да се готвим за най-лошото. Ние се молим на Господ горещо и вярваме, че той ще ни върне детенцето“, каза по телефона Пешев, който е пастор в църква.

Припомняме, че при катастрофа на 2 октомври вечерта директорът по продажбите на фармацевтични заводи „Милве“ Веселин Ранков блъсна 11-годишното дете, вследствие на което то беше прието в тежко състояние в плевенската МБАЛ „Д-р Георги Странски“ и повече от седмица лекарите се борят за живота й.
„Момиченцето, което е кръстено на мен, бере душа. Тежката черепно-мозъчна травма и контузията на белия дроб са достатъчно сериозни наранявания. Видяхме, че лекарите в плевенската болница правят всичко необходимо, даже и повече... На нас ни се иска да има по-добри грижи за Сара. Но не смеем да я транспортираме до София дори, защото не знаем дали няма да е фатално това пътува за нея“, каза още чичото.

Слави Пешев допълни, че очаква Веселин Ранков да се извини за причиненото нещастие на семейството на Сара. „Ние сме християни. Не искаме мъст, а желаем той да осъзнае вината си. Нормално ли е човек с висше образование да сяда пиян зад волана и да кара автомобил“, попита още чичото на Сара. Той допълни, че чакат и държавата да вземе мерки срещу подобен род престъпления. „Обществото ни е разделено – когато газят или стрелят по нашите деца, както в Търнак и Монтана, отзивите са едни, а когато от нашия етнос вършат престъпления – като в Русе, тогава се надига вълна на омраза. Нека в България има закони и те да са за всички, без значение на техния етнос“, призова още Слави Пешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!