Организатор на протестите, който е част от т.нар. "отровно трио" е и член на Конфедерацията на труда "Подкрепа". Това разкри шефът на синдиката Димитър Манолов. "Той си знае кой е", лаконичен бе Манолов, като не назова името на въпросния синдикалист.

Манолов потвърди, че не е стъпил на продължаващите 14 дни протести. Разбира се подкрепя гражданската енергия на хората и исканията на много от тях, но като цяло множеството не знае какво иска, смята Манолов.

Просто светът, в който живеем, е несправедливо устроен - лош за едни и добър за други, обобщи философски синдикалистът защо исканията за морал и справедливост реално са неосъществими.

Протестът всъщност е политически - вижте в първия му ден, че всички политици, които не са във властта, бяха на него, заяви още Димитър Манолов. "Политическо лице махаше с юмрук", допълни той, визирайки президента.

Въпреки, че от участието му стана ясно, че синдикалистът всъщност не подкрепя протестите, съветничката му Ваня Григорова е всеки ден там, призна той. Но тя е с много ясни синдикални искания, изписани на табелата й, обясни Манолов.

ГЕРБ нямат много неща, с които да си помогнат, имат много, с които да си попречат - така той обобщи очакванията си за промените в кабинета, които трябва да се обявят днес. По-скоро ще се направят неща във втората посока, заключи президентът на КТ "Подкрепа".