Попълнете търсена ключова дума или фраза

Деканът на Медицинския факултет с още новини за драмата с младия онкоболен лекар

https://blitz.bg/obshtestvo/dekant-na-meditsinskiya-fakultet-s-oshche-novini-za-dramata-s-mladiya-onkobolen-lekar_news707887.html Blitz.bg

Причината д-р Радислав Наков да не бъде допуснат до втория етап на изпит към Катедрата по гастроентерология е ниска оценка

София, България 07 Ноем. 2019, 09:04 2021 прочита 4 коментара
Причината д-р Радислав Наков да не бъде допуснат до втория етап на изпит към Катедрата по гастроентерология е ниска оценка от първия етап. Това обясни пред БНР професор Иван Митов - декан на Медицинския факултет към Медицинския университет в София. От пациентска организация обаче са категорични, че на доктор Наков не е дадена възможност да се развива професионално.

Журито от конкурсния изпит за асистент към Катедрата по гастроентерология на Медицинския университет в София е допуснало до изпит д-р Радислав Наков, но резултатът му е бил под изискването от 4.50 оценка, за да се яви на устен изпит, уточни проф. д-р Иван Митов.

„Двама от кандидатите са били оценени около 4. По тази причина журито не ги е допуснало до устен изпит. Сред тези двама е и д-р Наков“, каза той.

След като д-р Наков е допуснат първоначално до изпит, комисията е преценила, че той може да се яви и не може да се твърди, че заболяването му е причина за оценката му, категоричен е професорът:

„Не мога да си представя такова нещо. Ние тук провеждаме стотици конкурси. Здравословното състояние на хората не може да бъде причина. След като е допуснат до изпит, той трябва да бъде оценен според това, което е показал на изпита. Има много хора с онкологични заболявания, които си изпълняват задълженията, разбира се, когато състоянието им позволява това“.

Доктор Наков не е внесъл жалба относно казуса.

„Работите на колегите са запазени и те могат да бъдат прегледани отново, ако някой държи. При тези конкурси здравословното състояние не се обсъжда и то не може да бъде причина за отстраняване от конкурса“, заяви проф. Митов.

4 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам