Премиерът Николай Денков коментира щетите след наводненията по Южното Черноморие. По думите му тепърва ще се проверяват какви са причините за бедствието.

„Правят се проверки, но това е природно бедствие. Такива валежи - от 300 литра на квадратен метър за по-малко от 24 часа, се случват рядко, и когато паднат, има сериозни проблеми. Когато има такива обеми води, има огромна опасност от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има бедствия”, каза министър-председателят.

Денков е категоричен, че за да се види има ли нарушения в конструкцията на моста, трябва да излязат резултатите от проверките. Засега такива данни нямало.

„Слушам информации и за засипани дерета. Уверявам ви - такива обеми вода не са свързани с 1-2 малки дерета. Цялостен обем се свлича от Странджа към морето. Локално ще се провери дали е имало последствия от застрояването. Резултатите от проверките ще бъдат огласени публично. Възстановяването на инфраструктурата ще бъде подпомогнато чрез Комисията по бедствия и аварии, със сигурност ще има щети за десетки милиони”, допълни премиерът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук