Това, че сте опозиция, не значи, че постоянно трябва да бъдете контра и да се опитвате да вкарвате някакви антитези. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов, обръщайки се към ПГ на БСП. По-рано от левицата внесоха проекторешение, с което поискаха да бъде върнат парламентарният контрол и обвиниха упраевляващите, че не помагат на артистите в извънредната ситуация.


Парламентарният контрол няма да даде някаква кой знае каква информация за артистите. Те могат да я видят на сайта на Министерството на културата. В последните дни заедно с министър Банов не спирахме да се срещаме и да работим с артистите, за да видим какви най-добри мерки да вземем, за да им помогнем, заяви Будинов.

Недейте да казвате на бялото черно отново. Не очаквам похвала, но се надявам да не пречите. Ако не помагате, просто не пречете,  каза още депутатът от ГЕРБ на колегите си от левицата.

Припомняме, че на 26 март депутатът Евгени Будинов съобщи от трибуната на Народното събрание, че сестра му е заразена с коронавирус.