След 18 часа днес Софийски градски съд ще определи мярките на Христо Халваджиев - Халвата и неговата престъпна група. Това съобщи пред журналисти адвокатът на обвиняемите Лъчезар Таков. Късното време на мярката е заради забавяне на внасянето на обвинителния акт на тартора.

Христо Халваджиев-Халвата, Веселин Иванов, Венцислав Кутев и Васил Будев, са обвинени в манипулиране на търгове по обществени поръчки. Обвиненията са за длъжностни престъпления, свързани с търгове по обявени обществени поръчки на Медицинския университет в Пловдив и община Златоград за доставка на горива.
На Христо Векилов Халваджиев обвинението е за извършени престъпления по организиране и ръководене на организирана престъпна група; подбуждане към длъжностно престъпление; предложил дар на лице, което да упражни влияние с цел облага.
На Веселин Милков Иванов обвинението е за извършени престъпления по участие в организирана престъпна група; по подбуждане към длъжностно престъпление; като предложил дар на лице, което да упражни влияние с цел облага.
На Венцислав Митков Кутев обвинението е за извършено престъпление за това, че е приел предложение, за да упражни влияние при провеждането на търгове за обществени поръчки.
Васил Илиев Будев е обвинен за извършено длъжностно престъпление.
Милан Николов, БЛИЦ