"Изтече 10-дневната ми карантина и от днес вече съм на работното си място", това съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов.

Неговият тест за коронавирус беше отрицателен, но той беше под карантина заради контакта си с премиера Бойко Борисов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Мелемов използва възможността още веднъж да призове всички за лична отговорност и спазване на мерките.

"Нека всеки поеме своята лична отговорност, за да съхраним здравето си и това на близките ни. Да, това изречение вече се повтаря до втръсване, но от първостепенно значение е да пазим и медиците ни, за да бъдат сведени до минимум негативните последствия за тях и здравната система.

Ако не разчитаме на личната си отговорност, полиция и институции не могат да запазят здравето ни. Във Фейсбук се изразяват какви ли не мнения, всеки може да каже всичко и милиони да го чуят или прочетат. И тук пак индивидуалната отговорност е базова, защото само разумни хора биха отказали да разпространят неистини. Дисциплинираните хора ще ни избавят от пандемията на „безсмъртните“, които отказват да спазват правилата. Пазете се!", заяви кметът.