Над 160 доброволци – служители на „Джи Пи Груп” АД и техните семейства, засадиха над 1600  фиданки и дървета в София и Бургас. Компанията за втори пореден път се включи в инициативата „Новата гора на София“ край Суходол, като засади над 1500 фиданки акация.

Акцията се осъществява с подкрепата на Столична община, която реализира проекта за трета поредна година.Служителите в офисите на „Джи Пи Груп“ АД от Бургас и Шумен и техните семейства се включиха в каузата, като направиха дарение към община Бургас и засадиха 50 броя порастнали дръвчета – явор, шестил, албиция, червен конски кестен и червен дъб на територията на парк „Славейков“.

В инициативата в София в събота се включи и зам.-кметът по екология Йоана Христова. Тя благодари на всички, които са дошли, за да направят София по-чист град за живеене. Не забравяйте, че хубавите неща, които заедно правим ще останат след нас, допълни Христова.„Радвам се, че участваме в създаването нов зелен филтър в София и в Бургас.

Ще продължим да залесяваме и занапред, защото грижата към околната среда за нас е приоритет“, коментира Иван Танев, главен инженер в „Джи Пи Груп“ АД.