Сред красива природа и чист въздух се намира Глобал Кеър Резиденс - дом за възрастни, специално изграден да предлага домашен уют, съчетан с денонощна медицинска грижа и възможност за активен социален живот. Самотата и изолацията, чувството, че си ненужен и безполезен са най-тежкото бреме за хората в напреднала възраст и буквално ги разболява.

Хората, които водят активен социален живот се радват на по-добро здраве,

Смята екипът на Глобал Кеър Резиденс. И за това освен перфектни условия за настаняване, предлагат на гостите си и богата социална програма и възможност за активен живот.

Самият дом е разположен сред чистия въздух и прекрасната природа на с. Ковачевци, на едва 40 минути път от София. Селото е оградено от три планини: Плана, Верила и Витоша. 

Домът разполага с обширен и уникално аранжиран двор с площ от 3100 кв. м., паркови алеи с пейки за отдих, тревни площи с перфектно поддържана растителност. Така гостите имат възможност за разходки и спортни занимания на открито.

От дома организират и редовни екскурзии до местните забележителности.

В непосредствена близост се намират яз. Пчелина и Земенския манастир, които са изключително подходящи за разходки и дневни излети.

Домът разполага и с модерен кино салон, напълно оборудвана зала за тихи игри с библиотека, лоби с информационно развлекателен център, фризьорски салон.

Всеки от гостите може да общува с хора със сходни интереси, да създава нови приятелства, да се занимава с любимото си хоби, да се чувства пълноценен.

Активен живот и за трудноподвижните хора

Хората с двигателни проблеми често се оказват в изолация заради липсата на адекватна жилищна и градска среда. В колко от жилищните сгради има рампи за инвалидни колички и асансьори, достатъчно широки да поберат въпросните колички? Истинско изпитание и за хората с увреждания, и за близките им е да излязат навън. В Глобал Кеър Резиденс този проблем е решен. Специалните рампи правят всички части на дома достъпни и за хората в колички, а стаите са оборудвани с всичко необходимо за хората със специални нужди.

Специално внимание към здравословното хранене

Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна! Смята се, че този мъдър съвет принадлежи на Хипократ. С него може да бъде обобщена и прилаганата в Глобал Кеър Резиденс практика за здравословно хранене.

Здравословното меню се приготвя само с подбрани и качествени продукти, а кухненското оборудване е ултра модерно, функционално и от най-висок клас. Така обитателите на дома могат  да се наслаждават на разнообразна, вкусна и винаги прясно приготвена храна. За нуждаещите се от специален хранителен режим, се предлага индивидуално меню, съобразено с техните нужди.

Професионалната медицинска грижа е поверена на екип от висококвалифицирани специалисти

с дългогодишен професионален опит. Част от екипа са общо практикуващ лекар, кардиолог, медицински сестри, социален работник, трудотерапевт и социални асистенти. Медицинската грижа е денонощна.

Здравният център на резиденцията разполага с устройство за дистанционно изследване и телемедицина.

Hubis Telemedicine Station е устройство с функция за дистанционно самоизследване, след въвеждане на акаунт и парола, може да се тества „ЕКГ, пулс, кръвно налягане, температура, кръвна глюкоза, рутинна урина, белодробна киселина, височина, тегло, холестерол и пикочна киселина. Резултатите от прегледа могат да бъдат качени в платформата за електронно медицинско досие на дома, която гарантира, че здравните данни могат да бъдат качени в реално време и анализирани от медицинско лице. Платформата позволява видео връзка с лекар, който да разчете снетите показатели.

Настаняване – възможност за избор на самостоятелна или споделена стая

Домът разполага с 10 самостоятелни стаи, 38 за двойно  и 4 стаи за тройно настаняване, обзаведени с всички необходими удобства, за максимален комфорт и усещане за домашен уют.

Телефони за връзка : 0897 90 92 22; 0897 99 01 70

E-mail: [email protected]