Стоян Рабаджийски е на ръба на отчаянието, тъй като няма средства за лекарства. Мъжът има рак на белия дроб, както и още няколко съпътстващи заболявания. Здравето му се влошава от ден да ден, туморът расте и вече е 9 сантиметра, а той е спрял лечението поради липса на пари за лекарства.

С всеки изминал ден туморът става по-голям, а човекът не вижда светлина, тъй като не може дори да си закупи лекарствата, които биха забавили процеса на заболяването.

"Единственият ми доход е пенсията, която е 200 лв. и не стига за нищо. Едва преживявам, нямам пари за лекарства. Бях почнал лечение с Видатокс, което ми бяха изписали, но лекарството е 195 лева, нямам такава възможност, дори и витамините си спрях, защото са 50 лв. месечно.Напълно отчаян съм, не съм женен и нямам деца, нямам на кого да разчитам, освен на държавата, на която толкова години съм плащал данъци. Години наред съм дарявал кръв и съм помагал. Християнин съм и само това ме спира да сложа край сам на тези мъки. Надявам се хората поне преди Коледа да са малко по-сърдечни и да помогнат", разказва Стоян. 

Освен рака на белия дроб той има проблеми и с очите и с простата, но тях е оставил на заден план. 

Всеки, който иска да окаже помощ, може да открие Стоян Пенков Рабаджийски на адрес:

с. Елшица, пк 4538

ул. „Д. Благоев“ 11

тел:0884670713

Банкова сметка: BG74BPBI79304030143702